Атероми на голові: причини та лікування

Атероми на голові: причини та лікування

Шкіра людини в нормі має бути чистою, пружною та бажано здорового кольору. Тому якщо на ній щось з’являється, це говорить про проблеми зі здоров’ям. Особливо це стосується різних новоутворень, про всі описано тут https://priora.com.ua/na-golovi-pid-shkiroyu-vinikla-shishka-rizni-prichini-її-poyavi-i-yaki-diї-povinni-buti-pri-comu/. У цій статті ми якраз розповімо, що таке атерома волосистої частини голови і як можна її позбутися.

Здається, відразу потрібно позначити, що атерома та жировик не одне й теж. Побутова зворотна думка помилкова. Так і запам’ятайте. Отже, атерома – це пухлиноподібне шкірне новоутворення, яке виникає через те, що протока сальної залози з якихось причин закупорюється. Через це секрет залози накопичується і поєднується з відмерлими клітинами шкіри. Як правило, атерома на голові зазвичай з’являється за вухом, в ділянці шиї та на повіках. Непоодинокі і атероми волосистої частини голови.

Через скупчення «кашки» поверхня шкіри над атеромою ущільнюється, видаючи її місцезнаходження. Якщо новоутворення не видаляти, то можуть з’явитися болючі відчуття, набряк, почервоніння, іноді вміст може прорватися назовні салоподібним гноєм. У дуже поодиноких випадках атероми голови можуть перерости в злоякісні утворення.

Причини виникнення атероми на голові

Варто відзначити, що існує ряд факторів, які можуть сприяти появі атероми на волосистій частині голови:

  • хвороби рогового шару шкіри;
  • косметика, яка здатна закупорити шкіру;
  • постійне перебування в умовах, що шкідливі для шкіри;
  • збої гормонального тла;
  • незадовільна екологічна обстановка;
  • підвищене потовиділення;
  • погане відлущування відмерлих клітин;
  • різні висипання на обличчі (наприклад, акне).

Атероми на голові: причини та лікування

У будь-якому випадку не намагайтеся позбавитися атероми за допомогою порад незнайомих людей (як, втім, і знайомих теж) з інтернет-форумів. І точно не варто вдаватися до народної медицини. Особливо популярні спроби видавити атерому, наче це звичайний прищ. Але краще утриматися і від такого, начебто простого способу. По-перше, буде болючіше. По-друге, такими діями можна довести новоутворення до нагноєння та абсцесу. По-третє, все одно навряд чи вийде.

Видалення атероми на голові

Багато сучасних лікарів вважають, що найбільш оптимальним лікуванням є лазерне видалення атероми. На голові такі процедури проводять під місцевою анестезією.

Як відбувається ця процедура:

Перед безпосереднім сеансом пацієнта рекомендується записатися на консультацію лікаря. Це не лише дозволить лікарю виявити можливі протипоказання, а й пацієнтові — розпитати про атероми на голові та як проводиться процедура їхнього видалення.

Щоб зробити процедуру максимально комфортною для пацієнта, ділянка шкіри, де розташувалася атерома, знеболюється за допомогою ін’єкції сучасного анестетика. Після того, як Лідокаїн зробить свою справу, лікар пошарово видаляє новоутворення на шкірі. Завдяки гнучкому настроюванню лазерного апарату, можна видалити і сам вміст новоутворення, і його оболонку, не пошкодивши при цьому здорові тканини. Більше того, ризик повторної появи атероми на тому самому місці практично неможливий. Середня атерома на шкірі голови видаляється приблизно за 25-40 хвилин. Після закінчення процедури лікар обробляє ділянку шкіри антисептиком.

Після видалення дома атероми утворюється скоринка. Відривати її в жодному разі не можна. Корку необхідно обробляти засобом за рекомендацією лікаря та терпляче чекати, коли вона відпаде сама собою. У цей час рекомендується виключити походи в сауну чи лазню, а також пляжі.

У клініці “Лазерний Лікар” видалення атероми на голові проводиться за допомогою спеціального косметологічного апарату “Ланцет”. Це сучасний вуглекислотний лазер, який дозволяє всього за один сеанс ефективно видаляти більшість шкірних новоутворень без подальшого утворення рубців або шрамів.

Оставьте комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *