Чи кусаються кролики?

Чи кусаються кролики?

Кролики – неодмінні персонажі вітальних листівок, милі та пухнасті істоти. Якось не хочеться вірити, що ці крихкі створіння одного разу можуть взяти та вкусити. Але у житті буває всяке. Трапляється, і кролик може боляче вкусити. Поспішаємо заспокоїти читачів: велику небезпеку для здоров’я кролячий укус не становить, в переважній більшості випадків можна обійтися звичайним набором засобів, що є в домашній аптечці. І повідомимо важливу новину потенційним покупцям кроликів: покусування та пощипування – їхня природна модель поведінки. Дізнайтеся за посиланням https://tdazovcable.kiev.ua/skilki-rokiv-zhivut-kroliki-v-domashnix-umovax-dekorativni-karlikovi/, скільки живуть кролики в домашніх умовах.

Укусив кролик, лікуватимемося. Конфузи все ж таки іноді трапляються. Перше, що потрібно зробити – уважно оглянути рану. Якщо вона неглибока, ретельно промийте її водою із милом. Потім нанесіть антибактеріальний крем, що є в аптечці, і перев’яжіть рану. Забинтуйте або заклейте пластиром залежно від характеру рани. Якщо рана досить глибока, зупинити кровотечу в домашніх умовах не виходить, звертайтеся за медичною допомогою. Сподіваємося, що кролик був домашнім, щепленим, можливості інфекційних захворювань виключені. За найменших підозр на сказ та інші серйозні захворювання повідомляйте про це медичному персоналу. Швидше за все лікар або фельдшер для надійності зроблять укол проти правця (особливо коли з моменту останнього такого уколу минуло понад п’ять років).

Мій кролик кусається чи щиплеться?

Необхідно розрізняти ці дві моделі кролячої поведінки. Щипки (покусування) – це природна манера спілкування цих вухатих тварин. Кролик не ставить за мету завдати біль своєму опоненту. Ви відчуєте саме щипок. Це зовсім не боляче, скоріше, неприємно. Жодної крові бути не повинно. Кролики часто покусують один одного, щоб продемонструвати домінування, легке невдоволення або роздратування.

Укус є укус, його ні з чим не сплутаєш. Кролик просто-таки вчепляється в шкіру, затискаючи її своїми зубками. При укусі, як правило, залишається два характерні сліди з відстанню приблизно 2 – 2,5 см між ними. Укус буває сильним; кролик легко прокушує шкіру, з’являється кров. Кусаються вухастики з цілого ряду причин: в основному як реакція у відповідь на страх, переляк, захист від можливого нападу та ін.

Чи кусаються кролики?

Чи властива кроликам агресія?

Ми маємо гарну новину: більшість кролячих укусів не має агресивної складової. Кролики, повторимося, вважають укуси природною поведінкою. Так, у момент спарювання кролик часто кусає партнерку в ділянку шиї. Більше того, міцна хватка допомагає утримати самку в найвідповідальніший момент. Багато власників кроликів відзначають, що їхні улюбленці намагаються «спаруватися» і з людьми, і з домашніми тваринами, і навіть неживими предметами, до того вони «улюблені». У такі моменти кролики намагаються вкусити і втримати все, що буде в безпосередній близькості.

Кролики також кусаються через поганий зір. Припустимо, ви нещодавно пообідали, а тепер вирішили погратись із кроликом. Руки зберегли запах їжі; вухань подумав, що настав час обіду. Реакція – укус, при цьому ображатися на вихованця не треба. Кролики також пробують на смак все, що трапиться. Зовні це виглядає, як справжнісінький укус. Нарешті, кусаються полохливі чи перелякані тварини.

Однак у деяких випадках кролики демонструють агресивну поведінку. Логічно припустити, що агресивний вихованець – справжній головний біль для його власника. Нотки агресії проявляються у кроликів, коли вони відстоюють територію, у яких каже власний інстинкт. Агресія можлива як елемент захисного поведінки. Так, деякі кролики озлобляються, коли господар щось чіпає і пересуває їх клітині. Інші активно заперечують, коли у клітку підселяють новачка. Нічого надприродного, загалом, не відбувається: звичайнісінький поділ території. Кастрація чи стерилізація частково допомагають зняти гостроту проблеми.

Агресія у кроликів загалом підлягає корекції. Ключі до успіху – час, увага, терпіння та правильне звернення.

Оставьте комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *